EN

DE

IT

 • ЗА НАС

  Железник АД е трговско - акционерско друштво од областа на црната металургија, кое се занимава со производство и продажба на ниско - јаглероден челичен гранулат и разни видови на челични одлеаноци.

   

  Ве уверуваме дека се обраќате на вистинското место ако при изборот на својот деловен партнер барате висок квалитет, професионалност во услугата и поволни цени. Секогаш сте добредојдени да ја посетите нашата фабрика, да остварите контакт со нашиот менаџерски тим и на лице место да се уверите во врвниот квалитет на нашите производи.

   

  ВО ОЧЕКУВАЊЕ НА ДОЛГОТРАЈНА УСПЕШНА СОРАБОТКА!

 • ИСТОРИЈА

  Фабриката е изградена во 1979г. по австриска лиценца и ги задоволува сите ЕУ стандарди за квалитет.

  Од самото постоење е 90% извозно ориентирана компанија, со долгорочни деловни партнери лоцирани во земјите на Европската Унија, Блискиот исток па сé до преку океанските земји.

 • ПРОИЗВОДСТВО

  Нашите производствени капацитети ни овозможуваат годишно производство на околу 12000 тони челичен гранулат и 3000 тони челични одлеаноци. Благодарејќи на ангажираноста и професионалноста на нашиот персонал, со квалитетот на нашите производи сме добро етаблиран бренд во земјата и странство.

 • КВАЛИТЕТ

  Базирајќи се на нашето досегашно искуство и континуираниот технолошки развој, нудиме високо квалитетни производи. Ги поседуваме сертификатите ISO 9001:2008; ISO 14001 кои го потврдуваат квалитетот на нашите производи. Нивниот квалитет и нивната хемиска, металографска и механичка сруктура се строго контролирани во сопствената лабораторија опремена со најсовремена апаратура.

НОВОСТИ

Ние воспоставивме строг систем за контрола на квалитет спрема ISO 9001:2008 со интегрирана статистичка контрола на процесите.

1

Хемиски анализи: контрола на набавените суровини, помошни материјали, истопени шаржи на Quantometer ARL 3460.

2

Дистрибуцијата и сепарација на големината на гранулатот според SAE J444 - гранулометрија со специјални сита.

3

Насипна маса kg/dm3 – компактност на гранулатот.

4

Трајност и ефективност / животен век утврден со Ervine машина за тестирање / K100-рок на абење.

5

Округлост на челичниот гранулат со специјални сита полжави.

6

Микроструктура – бантонитна со металографски микроскоп XJL17BT.

7

Микротврдина со Shimadzu tester HMV 2000.

8

Тестирање на тврдина со тестер HARTIP 3000.

9

Ултразвучно тестирање на челични одлеаноци со USM Go.

10

Испитување на удар со Charpy tester AIT-300 EN.

11

Лабораторија за испитување на песок / LM1, LU, LRu1.

ПОЛИТИКА ЗА КВАЛИТЕТ И ОКОЛИНА

КВАЛИТЕТ на челичен гранулат и одлеаноци

ПРОИЗВОДНА ЛИНИЈА

©2014 zeleznik.com.mk     |     Сите права се задржани.

КОНТАКТ

Се испраќа...

Грешка на серверот.

Пораката е примена.

ИНФО

ЖЕЛЕЗНИК А.Д.

 

с. Сопотница, 7244 Жван,

Демир Хисар,

Македонија

 

ТЕЛ:

+389 47 272 418

+389 47 272 522

+389 47 272 050

 

ФАКС:

+389 47 272 523

 

E-MAIL:

info@zeleznik.com.mk